Cabinet individual de psihologie

MARIETA CIUCULETE

 
   Acasa      Timpul parintilor

Noutati

 Copiii invata ceea ce traiesc 

In cartea sa “ Cum se formeaza copii nostrii “ , Dorotheea Law Nolte  atrage atentia asupra unor aspecte educative importante care contribuie la formarea personalitatii copilului:


 Scrisoarea unui copil catre parintii sai 
Mama, tata, v-aş fi recunoscător dacă nu aţi încerca mereu să îmi explicaţi ceea ce vă este atât de greu să înţelegeţi la mine. ......

 Atasament si iubire 

  In  copilarie sistemul comportamental de atasament intra in joc in relatia mama-copil ."Prima legatura pe care o cunoaste in general copilul, legatura cu propria lui amama, devine, prin forta lucrurilor, primul model a ceea ce este o relatie si a ceea ce el poate astepta de la ea"( John Bowlby)

           Plecand de la experientele cotidiene de ingrijiri materne, de explorare, de cautare a proximitatii   sau de absenta a ingrijirilor materne, copilul isi construiescte un model operational  intern al mediului, al mamei si al lui. Acest model este, pentru copil, reprezentarea relatiilor sociale in general si reprezentarea a ceea ce el poate astepta de la o anumita legatura afectiva, reprezentarea lumii si a sigurantei sau a nesigurantei pe care ea le genereaza..


Multi copii sunt adusi in cabinet pentru ca manifesta comportamente problematice cum ar fi:timiditate, retragere, hiperactivitatea, accesele de furie, foiala, neatentia, furt ,agresivitate verbala, distrugerea lucrurilor etc.In general cand un copil prezinta  o astfel de manifestare reactia imediata este pedepsirea.Totusi , in ciuda pedepsei , comportamentul tinde sa persiste chiar sa se amplifice.
    Ce-ar fi sa privim aceste comportamente problematice ale copiilor ca fiind corecte ?....
 

 
 Informatii de contact
ADRESA
Bd. Chisinau nr. 6, et.1
( Centrul Miramar)
Sector 2 , Bucuresti

TELEFON
 0724390913
e-mail
psiho_armonie@yahoo.com
PROGRAM
luni-vineri
10.00-20.30