Cabinet individual de psihologie

MARIETA CIUCULETE

 
   Acasa      Mandale de lumina

Noutati



MANDALELE DE LUMINA

Imagine similară
         Mandalele de lumina sunt modele geometrice de rezonanta  care creeaza o punte  intre lumile vazute si cele nevazute.

     Limbajul  acestor geometri sacre il constituie lumina , din care totul s-a nascut , iar lumina constituie informatiie

    .Mandalele de Lumina ne ofera – prin energia lor – echilibru interior si armonie intre trup – minte – spirit. Prin intermediul lor putem intra in contact cu planurile profunde ale fiintei noastre si ne putem conecta la propriul nostru Centru. In plus, Mandalele de Lumina ne pot aduce liniste interioara si vindecare.
         Structura de baza a unei mandale este formata din trei zone:
   -Centrul – “Lotusul central” – simbolizand Centrul fiintei noastre;
    -Zona mediana – “Palatul Celest” – simbolizand fiinta noastra spirituala;
    -Zona exterioara – “Portile” – simbolizand zona de integrare in mediu a fiintei noastre, prin care parcurgem Palatul Celest spre centrul fiintei noastre.

      Calcularea , desenarea sau pictarea mandalelor de lumen uneste cele doua emisfere ale creierului , precum si cele trei nivele ale constiintei:

·       Subconstientul

·       Constientul

·       Supraconstientul-sinele divin

         Calcularea se bazeaza pe matematica Sirului lui Fibonacci, Numarul de Aur, simbolistica culorilor si pe numerologie.

     Fibonacci (1170-1240) este considerat ca unul dintre cei mai mari matematicieni europeni ai Evului Mediu. Sirul lui Fibonacci este o secventa de numere in care fiecare numar se obtine din suma precedentelor doua din sir. Astfel, primele zece numere ale sirului lui Fibonacci sunt: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55. El a mai descoperit ca tot ceea ce inseamna viata pe aceasta planeta ia nastere, creste si evolueaza dupa aceasta secventa prestabilita, in forma de spirala.





       Sirul Fibonacci in matematica, se refera la explicatiile metafizice ale codurilor din universul nostru. Numerele lui Fibonacci sunt considerate a fi, de fapt, sistemul de numarare al naturii, un mod de masurare al Dinivitatii. Aceste numere apar peste tot in natura, pornind de la aranjamentul frunzelor, de la sabloanele petalelor unei flori si ajungand la falangele mainii umane, de la zile de nastere si pana la zidurile Piramidelor. Se spune ca exista o legatura intre cresterea naturala a plantelor si numarul de aur: proportia tainica a acestui numar, reprezentata fie in triunghiul de aur (isoscel) al lui Pitagora, in elipsa de aur din traditia hindusa sau in spirala de aur care, prin sirul lui Fibonacci, se demonstreaza pastrand proportia de 1,618.

           Numărul de aur este strans legat de şirul lui Fibonacci, în care fiecare termen este suma celor două anterioare (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55…). Pe măsură ce înaintăm, raportul dintre doi termen succesivi ai şirului lui Fibonacci tinde spre Phi.

           Numarul de aur – sectiunea divina, un alt sir care mai este cunoscut si ca Phi (1,618), este un numar foarte cunoscut in arta, avandu-si originile fundamentale in natura, astfel incat, orice element din natura este proportional cu Phi. Daca inlocuim literele PHI cu numerele corespunzatoare, obtinem 781, a carei suma totala se reduce la 7. Adunand si cifrele 1618 vedem ca ne da tot 7, care este considerat a fi cel mai frumos numar din univers, insemnand numarul perfectiunii, numarul lui Dumnezeu. Sunt sapte zile in saptamana, sapte note muzicale, sapte minuni ale lumii, sapte centri energetici(chakre), sapte culori ale curcubeului, etc.

            Desenarea Mandalelor de Lumina este o metoda simpla, care are ca scop unirea punctelor calculate anterior in functie de conceptul pe care se lucreaza, formand astfel o matrice. Aceasta reprezinta structura de baza si rationala (Yang) pe care apoi se construieste mandala, prin adaugarea de culori vii, bazandu-ne numai pe propria noastra intuitie si pe principiul rezonantei (Yin). Nu sunt necesare cunostinte de desen sau pictura. Fiecare poate da frau liber propriei sale creativitati. Desenul este o placere si o relaxare atat pentru trup cat si pentru minte si spirit. Lucrand astfel, problemele si blocajele se dizolva aproape de la sine, permitand raspandirea pacii, echilibrului, congruentei, linistii si armoniei in interiorul fiintei noastre.




 
 Informatii de contact
ADRESA
Bd. Chisinau nr. 6, et.1
( Centrul Miramar)
Sector 2 , Bucuresti

TELEFON
 0724390913
e-mail
psiho_armonie@yahoo.com
PROGRAM
luni-vineri
10.00-20.30