Cabinet individual de psihologie

MARIETA CIUCULETE

 
   Acasa      MANDALA- oglinda magica a sufletului nostru

Noutati

MANDALA- oglinda magica a sufletului nostru

            Ati observat ca printre  primele desene ale copiilor sunt cercurile ? Acestora  ei le asociaza un simbol cum ar fi minge, soare, floare, chipul mamei  etc.
Mandala  inseamna cerc  in sanskrita.
        Este un simbol  desenat sau schitat, pictat intr-o forma  circulara   sau patrata , continand   modele geometrice  sau obiecte, finite. Mandala se gaseste oriunde in natura :  corola  unei ,   modelul unei unei cochilii de melc,  inelele unui trunchi de copac  ,   forma fiecarui atom, vasul in care se pregateste hrana , pizza pe o farfurie, hora in jurul unui foc de tabara‚Ķ
        Mandala este o oglinda magica a noastra  aici si acum , este o imagine a sufletului  simtita si interpretata doar de cel care a creat-o. Reflecta portretul nostru  asa cum  suntem  in momentul in carecream mandala.Daca , dupa o perioada cream mandala vom observa ca stilul, continutul, culorile s-au schimbat o data cu expereintele noastre, cu emotiile si sentimentele noastre. Emotiile  nostre se reflecta in culorile utilizate. Tiparele noastre mentale se reflecta in formele   si structurile desenate. Doar privind structurile cristaline colorate , in creier  se realizeaza interconexiuni ale celor doua emisfere cerebrale si ne percepem propriul centru.Creierul recunoaste vibratia culorilor si activeaza conexiunile de lumina care invaluie cromozomii.
           Prin desenarea mandalei atentia noastra merge din exterior catre interior. Crearea   mandalei este terapeutica  si simbolica inlesnind unirea celor doua emisfere cerebrale si a  celor  trei nivele ale constiintei.
           Mandala este un instrument perfect pentru a incuraja creativitatea copiilor si pentru a-I ajuta sa-si exprime sentimente, emotii si ganduri .Pictarea sau desenarea mandalei  are un efect stimulant asupra imaginatiei  contribuind , in acelasi timp la dezvoltarea increderii in sine , in resursele interioare, un sentiment generalizat de calm si liniste,  armonie, faciliteaza  concentrarea.
           Crearea unei mandale stimuleaza capacitatea de concentrare a atentiei, favorizeaza dezvoltarea musculaturii fine a mainii , degetelor
           Lucrand in grup , copii pot experimenta placerea de a fi  cu ceilalti , respectand timpul si invatand sa accepte diferentele.Fiecare  mandala  avand , in acelasi timp , un model de baza , va avea ca rezultat  o structura unica ajutand copiii sa-si  descopere propria individualitate  fiind totodata  parte din grup.Aceasta  reduce anxietatea favorizand cooperarea si comunicarea.
           Explorarea, intr-o maniera accesibila copiilor , a  semnificatiei   formelor, culorilor, liniilor mandalei  favorizeaza dezvoltarea cognitiva  si a limbajului.
 
 Informatii de contact
ADRESA
Bd. Chisinau nr. 6, et.1
( Centrul Miramar)
Sector 2 , Bucuresti

TELEFON
 0724390913
e-mail
psiho_armonie@yahoo.com
PROGRAM
luni-vineri
10.00-20.30